17:30

Gothia Futsal

Referat: Hälsö/Björkö - Gothia Futsal

Hälsö/Björkö - Gothia Futsal Förening 4-2 (1-0)
Målen gjordes av: 1-0 (7min) Gustav Lundbäck, 2-2 (19min) Johan Forseström, 3-2 (19min) Johan Forseström och 4-2 (24min) Henrik Gustafsson.

Väldigt avvaktande första 5 minuter av matchen.
HBK/IFK spelarna ligger perfekt i defensiven och kontrar blixtsnabbt.
På en sådan i den 7:e minuten hamnade bollen efter ett motlägg hos Gurra som distinkt pangade in 1-0.
Tack vare vårat täta defensiv skapade Gothia inte många farliga chanser under första halvan.

Andra halvlek inleds i ett ursinnigt tempo från Gothia, de ligger hårt på och pressar högt. Går över till man-man.
Det ger utdelning i form av två snabba mål och ledning för Gothia.
Då börjar HBK/IFK hitta rätt i positionerna samtidigt som Gothias press avtar.
I halvlekens mitt hittar Forse rätt med ett härligt skott upp i krysset, Gothia gör avspel men Erik erövrar bollen och frispelar
ånyo Forse som helt fri rullar bollen iskallt under målvakten. Inte många sekunder mellan de målen.
I matchens sista minut attackerar Henrik Gothias sista utpost, erövrar bollen och trycker sig förbi,
rundar en utrusande målvakt och slår in bolen i tom bur. Ett viljemål!
Just viljan var något som präglade hela laget denna match.

Hälsö/Björkö - Örgryte IS 0-5 (0-2)